Op de crypto markt zijn er enorm veel crypto valuta te koop. Om snel veel eigen vermogen te creëren is een slimme manier om in crypto te gaan investeren. Maar in welke moet je dan gaan investeren? Leer eerst meer over crypto valuta, voordat je eraan begint. We vertellen je meer in dit artikel.

Potentieel lucratieve rendementen

Cryptovaluta genereren ongelooflijke rendementen. In januari 2018 werd Bitcoin verhandeld tegen $9.351. In maart bereikte het $5.000, een stijging van 125%. De cryptocurrency markt is volatiel en gevoelig voor onverwachte schommelingen. Over het algemeen geldt echter dat hoe meer mensen in cryptovaluta investeren, hoe waardevoller ze worden. Deze schommelingen in waarde betekenen dat investeren in cryptovaluta niet gegarandeerd een bepaald rendement oplevert, maar ook niet gegarandeerd geld verliest.

Diversificatie van portefeuilles

Beleggen in cryptovaluta biedt het potentieel om de portefeuille te diversifiëren door activa op te nemen die lage correlaties met elkaar hebben. Correlaties zijn de mate waarin een getal met een ander beweegt. Als de Amerikaanse dollar bijvoorbeeld stijgt, hebben aandelenkoersen de neiging te dalen, en als de dollar daalt, hebben aandelenkoersen de neiging te stijgen. Dit staat bekend als de correlatie tussen aandelenmarkten. Beleggen in cryptovaluta is een investering met een lage correlatie, omdat ze niet gebonden zijn aan de waarde van de Amerikaanse dollar. Door te beleggen in een verscheidenheid aan munten, kun je de portefeuille diversifiëren, inclusief activa met een lage correlatie.

Verschillende soorten cryptovaluta

Er zijn veel verschillende soorten cryptocurrencies. Enkele van de populairste zijn Bitcoin, Luna coin, Litecoin en Bitcoin Cash. Elke cryptocurrency heeft zijn eigen regels en gebruikt een andere aanpak om de veiligheid te garanderen. Bitcoin gebruikt bijvoorbeeld een blockchain-technologie om de veiligheid te garanderen, terwijl Luna coin een ander hashing-algoritme gebruikt om een ander soort veiligheid te creëren.

Voordelen van beleggen in crypto valuta's

  • Een veilig, gedecentraliseerd investeringsplatform – Beleggen in cryptocurrency biedt het potentieel om uw portefeuille te diversifiëren door activa op te nemen die een lage correlatie met elkaar hebben.

  • Potentieel lucratieve rendementen – Door de lage correlatie met de beleggingsmarkt is er minder kans dat je geld verliest, daarbij is er door andere factoren weer een grotere kans op het verliezen van geld..

  • Diversificatie van portefeuilles – Er zijn veel verschillende soorten cryptocurrencies.

  • Gemakkelijk om in te investeren.

  • Goedkope manieren om te investeren.

  • Investeringsapps – Mogelijkheden om te investeren worden met de dag makkelijker, nu kan je ook via de mobiele telefoon investeren.

  • Beste investeringsmogelijkheid – Het is een veilig, gedecentraliseerd beleggingsplatform.

 

Ben je geïnteresseerd in het beleggen in een van de cryptocurrencies, zoals Bitcoin, Ethereum of Luna coin? Lees je dan eerst goed in of volg een cursus crypto voordat je eraan begint. Het snelle rendement van crypto zorgt er namelijk ook voor dat het ook keihard kan zakken. Hierdoor is crypto een beleggingsplatform waar je continu bij moet zijn, zodat je een hoog rendement kan behalen. Is dit niet het soort investering dat je wilt doen? Kijk dan of het reguliere beleggingsplatform wel aan je eisen voldoet. Hoe dan ook wensen we je veel succes met het investeren in crypto!