Het aanvragen van een regeling kan best ingewikkeld zijn, zeker als je er al helemaal doorheen zit wat betreft de hele coronacrisis. Wat als je bedrijf namelijk lijdt aan een behoorlijk omzetverlies en je niet weet hoe je hier mee aan moet? Je kan de NOW aanvragen, maar doe het niet alleen en vraag de hulp van Blended NOW. Op de website van Blended Law kun je een QuickScan maken, maar je kunt ook contact leggen met de klantenservice als je het allemaal niet begrijpt. Wij gaan je in deze blog vertellen, waarom je een aanvraag niet alleen hoeft te doen en waarom het handig is de hulp van hen in te schakelen.

Hulp inschakelen via de website van Blended Law

Gelukkig kun je tegenwoordig steeds vaker hulp inschakelen als het gaat om aanvragen, maar dit geld ook voor het aanvragen van de NOW. Op de website van Blended Law word je hier zeer eenvoudig door heen geholpen. Je kunt de stappen gemakkelijk doorlopen en op die manier kom je er erg snel achter of jij in aanmerking komt voor de regeling. Covid heeft veel bedrijven getroffen en sommige bedrijven zitten daardoor best wel in de financiële problemen. De NOW regeling kan je helpen je bedrijf op de been te houden, zodat jij je werkzaamheden toch door kunt zetten.

Hoe weet je of je in aanmerking komt voor de NOW?

Nadat je aanvraag is ingediend wordt deze beoordeeld. Wanneer er na beoordeling blijkt dat je aan de voorwaarden voldoet zal de NOW worden toegekend. Een belangrijke voorwaarde voor de aanvraag van de NOW is dat je minimaal twintig procent omzet verlies moet hebben geleden. Als dit het geval is zal de NOW aan jou worden toegekend, natuurlijk zijn er nog wat meer voorwaarden. De toekenning neemt een paar weken in beslag, maar in de regel heb je binnen een termijn van zes weken wel bericht. Je kunt samen met Blended Law op voorhand al kijken naar de cijfertjes en andere zaken die er bij de aanvraag komen kijken, zodat je eigenlijk al zeker weet dat de aanvraag niet wordt afgewezen.

Wist je dat?

We weten inmiddels van de NOW, maar wist je dat er tegenwoordig nog meer regelingen zijn? Als de aanvraag voor de NOW is afgewezen is er misschien wel een andere corona maatregel waar je wel aan deel zou kunnen nemen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk deel te nemen aan een regeling via de gemeente. Maar er is meer, want er zijn ook speciale regelingen op gezet in de vorm van bijvoorbeeld een lening. Men noemt dit dan een coronakrediet, deze is speciaal opgezet om bedrijven te kunnen laten overbruggen. Let wel op dat dit van kracht is voor de kleinere bedrijven en niet geschikt is voor iemand die een groot bedrijf bezit.