Niet iedere ondernemer heeft de tijd en vaardigheden om zelfstandig de administratie en boekhouding op zich te nemen. Tijdrovende zaken als facturen inboeken en de bedrijfsadministratie bewaken zijn vaak niet interessant. Daardoor is er tegenwoordig steeds meer behoefte aan externe partijen die gespecialiseerd zijn in bedrijfsadministratie en de boekhouding. Voor deze zaken worden dan ook vaak administratiekantoren ingezet. Deze administratiekantoren beschikken over de kennis om de administratie te verwerken, de boekhouding te voeren en de jaarrekening op te stellen. In de volgende alinea’s gaan we inzoomen op de kerntaken van een administratiekantoor en welke partij voor u van waarde kan zijn.

De kerntaak

Zoals het woord al aangeeft, is de kerntaak van een administratiekantoor voornamelijk het bewaren en controleren van de (financiële) administratie van een organisatie. Het opstellen van een jaarrekening is een van de grotere taken. Een administratiekantoor is daarom dagelijks bezig met adviseren, berekeningen en het in orde maken van de administratie.

De verschillen

Uiteraard is niet ieder administratiekantoor hetzelfde. Er zijn kantoren die bestaan uit slechts één persoon, andere bestaan uit tientallen werknemers. Er zijn administratiekantoren die zich enkel en alleen met financiële administratie bezighouden of juist gespecialiseerd zijn in loonadministratie.

In veel gevallen wordt een administratiekantoor zoals Stolwijk Accountants vergeleken met een accountantsbureau. In beide organisaties zijn er boekhouders en mensen met de administratie bezig. Toch is er een verschil te herleiden. In het geval van een accountantsbureau werken er accountants die daadwerkelijk de eindverantwoordelijkheid nemen rondom jaarrekeningen. Zij zijn hierop aansprakelijk en tekenen een samenstelverklaring.

Vind uw administratiekantoor

Bent u persoonlijk opzoek naar een proactief administratiekantoor voor uw organisatie? Zoekt u een organisatie met veel ervaring in het bijhouden van uw (financiële) administratie en hecht u veel waarde aan een persoonlijke aanpak? Dan is een administratiekantoor in Nieuwegein de juiste optie.

Zij zijn ten alle tijden bezig met het bijwerken van de cijfers zodat u constant een actueel beeld heeft. Stolwijk heeft een financieel dashboard waarbij u gelijk een uitgebreid overzicht heeft van bijvoorbeeld uw debiteuren, crediteuren en omzet. Zoals eerder vermeld hecht dit administratiekantoor in Nieuwegein veel waarde aan een persoonlijke aanpak. Dit is dan ook de norm. De omgang is vaak face-to face en mocht u de samenwerking aangaan met Stolwijk, dan krijgt u een vaste relatiemanager. Dit zorgt voor directe, heldere communicatie tussen beide partijen en eventueel andere specialisten.