Beleggen wordt als steeds meer mensen gebruikt om nog wat extra geld te verdienen naast hun normale baan. Je krijgt steeds meer te horen over mensen die zich bezighouden met beleggen. Het mag dan allemaal wel zo rooskleurig lijken, maar er komen ook risico’s bij kijken als je gaat beleggen. Je zult natuurlijk nooit zomaar zonder enig risico ergens geld vandaan kunnen halen. Je zult er wat voor moeten doen en bij beleggen zijn de risico’s misschien anders dan bij andere banen, maar ze zijn er wel.

Een hoger rendement op je kapitaal

Tegenwoordig krijg je nog maar amper geld voor het houden van je geld op een spaarrekening. De rentestand is de afgelopen jaren naar een dieptepunt gedaald en beleggen kan een goede oplossing zijn om nog steeds een redelijk rendement te krijgen. Wat belangrijk is om in je achterhoofd te houden bij het kopen van aandelen is dat hoe hoger het rendement is, des te groter het risico is dat je je geld verliest. Daarnaast is er eens in de zoveel tijd een beurscrash waarbij alle aandelen instorten. Als je je geld op dit moment allemaal hebt belegd kan dit grote gevolgen hebben.

Risico’s van beleggen

Aandelen kopen kan een hele goede beslissing zijn die een verschil kunnen maken in je leven op een positieve manier. Echter kan het als jij de verkeerde aandelen koopt ook weggegooid geld zijn. De risico’s van beleggen zijn dat als jij je geld ergens in investeert je dit geld verliest. Er zijn mensen die een stuk meer ervaring hebben als het gaat om beleggen en deze mensen zullen graag gebruik maken van je fouten. Waar de ene persoon winst maakt op een aandeel zal een ander weer verlies maken. Grotendeels van de nieuwe beleggers maken verlies met beleggen en als jij je niet verdiept in de aandelen die je gaat kopen is de kans groter dat er iets fout gaat.