Een auto financieren kan op verschillende manieren. De ene optie is voordeliger als de andere optie. Iedere optie heeft zijn eigen voor- en nadelen. Een auto kopen kost veel geld, niet iedereen heeft dat direct te besteden. Daarom zijn er verschillende manieren waardoor je toch in een auto kunt rijden.

Met eigen spaargeld een auto kopen

De makkelijkste optie is om een auto te kopen met je eigen spaargeld. Hiervoor moet je lang sparen en niet iedereen heeft daar de mogelijkheid voor. Wel is het de goedkoopste manier. Wanneer je hem eenmaal hebt gekocht is de auto van jou en hoef je naast de maandelijkse kosten niks meer te betalen.

Een autolening afsluiten

Als eigen spaargeld geen optie is, zou autokrediet kunnen. Dat is lening waarmee je een  auto kunt financieren. Deze lening moet je dan in een bepaalde tijd weer terugbetalen met rente. Het is fijn als de lening afbetaald is voordat je de auto eventueel verkoopt. Anders betaal je nog steeds voor een auto die jij dan niet meer in je bezit hebt. Over de lening moet je wel rente betalen, dit zorgt ervoor dat het kopen van een auto dan eigenlijk nog duurder wordt.

Een lease auto kan ook een goede optie zijn

Er zijn verschillende mogelijkheden om te leasen, zo kun je dat via je werk of je via private lease regelen. Leasen is eigenlijk het huren van een auto, je betaald iedere periode hetzelfde bedrag en daarmee kun je dan in een auto rijden. Een auto via werk leasen is erg gebruikelijk, er wordt dan geld van je loon afgehaald en dan mag je in die auto rijden. Vaak mag je deze dan ook privé gebruiken.

Als je gaat voor private lease huur je een auto van een bedrijf. Het is geen lening, want aan het eind van het contract is de auto niet van jou.