Als je een creditcard in je bezit hebt zul je daar een aantal voordelen van hebben. Misschien ben je het aan het overwegen om een creditcard te nemen, lees hier dan een aantal voordelen die gekoppeld zitten aan een creditcard.

Aankopen die je ermee doet zijn automatisch verzekerd

Wanneer je een aankoop doet met een creditcard is deze direct verzekerd. Het verschilt voor hoelang, maar het is in ieder geval een tijd verzekerd. Dit kan erg fijn zijn als je een wat grotere aankoop doet. Wanneer hier dan iets mee gebeurd ben jij verzekerd. Dit geldt ook op zakelijke aankopen die je doet met een creditcard.

Garantie op je aankoop

Wanneer je online iets besteld met een creditcard heb je garantie dat deze wordt afgeleverd. Als deze dan vervolgens niet geleverd wordt zul jij je geld terug krijgen van de creditcardmaatschappij, op die manier kan het nooit gebeuren dat je iets betaald hebt maar nooit hebt ontvangen. Ook is het zo dat je geen namaak variant ontvangt, wanneer dit wel gebeurt zul je opnieuw je geld terug ontvangen.

Hetzelfde geldt voor vakanties. Als jij een vakantie boekt maar het bedrijf vervolgens failliet gaat, ontvang jij je geld weer terug.

Een creditcard wordt wereldwijd geaccepteerd

Overal waar je in de wereld bent wordt een creditcard geaccepteerd.  Misschien niet in ieder restaurant waar je gaat eten, maar wel bij veel betaalautomaten. Op die manier kun je altijd geld pinnen. Er zijn verschillende creditcards, maar ze worden vaak allemaal geaccepteerd. Een goedkope creditcard is dan dus zeker ook een optie.

Je kunt een creditcard ook als borg gebruiken

Vaak gebruiken ze in het buitenland een creditcard als borg. Dat kan bijvoorbeeld zijn als je een auto wilt huren. Je geeft dan je creditcardnummer op waardoor je een auto kunt huren. Sommige bedrijven laten je zelfs alleen een auto huren als je een creditcard hebt.