Een verzekering afsluiten is vaak een moeilijke keuze. Sommige verzekeringen zijn wettelijk verplicht. Voor andere kan je zelf kiezen ze wel of niet af te sluiten. Wil je een verzekering af gaan sluiten? Dan kun je de volgende tips goed gebruiken.

 

Verschillende verzekeringen

Bij het afsluiten van een zorgverzekering is een basisverzekering voor iedereen hetzelfde. Je kunt daarbij alleen kiezen tussen een natura- of een restitutieverzekering. Bij een naturaverzekering krijg je alleen je kosten vergoed als je naar een zorgaanbieder gaat waar jouw zorgverzekeraar een contract mee heeft. Als je gaat voor een restitutieverzekering kun je bij alle zorgaanbieders terecht en wordt het altijd vergoed. Je kunt zelf kijken voor een aanvullende verzekering. Als jij ieder jaar problemen hebt met jouw tanden, zou je kunnen gaan voor een aanvullende verzekering met tandarts erin.

 

Verzekering van je woning

Het is ook van belang om je woning te verzekeren. Dit zou kunnen met een goedkope brandverzekering. Hoe je erachter komt welke verzekering het goedkoopste is, is door veel met elkaar te vergelijken. Je kunt vaak een hoop geld besparen als je er goed onderzoek naar doet. Er zit een verschil in als je een huis huurt of als je er een gekocht hebt. Daar moet je goed op letten.

 

Autoverzekering

Als je een autoverzekering gaat afsluiten moet je goed nadenken of je gaat voor WA, beperkt casco of allrisk. Heb je een hele nieuwe auto of juist een wat oudere. Dat heeft veel invloed op de keuze die je moet maken. Over je eigen risico moet je ook goed nadenken. Als je een eigen risico neemt van nul, wordt je maandelijkse premie gelijk een stuk hoger. Vaak als je gaat voor wat meer eigen risico heb je dat al snel terugverdiend. Je kunt ook bij een autoverzekering gaan voor een aanvullende verzekering. Denk hier wel goed over na en of het ook echt nodig is.
Autoverzekering zakelijk