Interesse in beleggen?

Je hebt besloten je geld te gaan beleggen. Hoe je dat gaat doen is nog niet helemaal duidelijk. Er zijn veel verschillende mogelijkheden waarop je kan beleggen. Ben je geïnteresseerd in beleggen? Kijk dan eens naar de volgende mogelijkheden.

 

Beleggen in aandelen

Je kunt beleggen in aandelen. Bij een aandeel koop je in principe een stukje van een bedrijf. Als het dan goed gaat met een bedrijf krijg jij een deel van de winst. En zou je jouw aandeel voor meer kunnen verkopen, omdat het bedrijf dan stijgt in waarde. Als het minder goed gaat met een bedrijf waar jij een aandeel van hebt, zal ook de waarde van jouw aandeel dalen. Je zult dan ook geen deel van de winst ontvangen.

 

Beleggen in goud

Een andere vorm van beleggen is beleggen in goud. Goud is redelijk waardevast, daardoor zullen mensen die houvast nodig hebben hiervoor kiezen. In goud beleggen kan op twee manieren. Of je krijgt daadwerkelijk het tastbare goud of je koopt een bewijs van goud. De eerst optie werd voorheen meer gedaan. Nu is dat niet meer de beste optie, omdat je dat goud op een veilige plek moet bewaren en dat dan ook weer geld kost. Het bewijs van goud is dus makkelijker en veiliger dan het hebben van goud.

 

Beleggen in index

Index beleggen is ook een optie. Als je belegt in een index beleg je eigenlijk in meerdere beleggingsproducten. Indexbeleggen wordt vaak door een bedrijf gedaan, zij houden dan voor jou precies in de gaten wat er op de markt gebeurt. Een bekende index in Nederland is de AEX. Deze index is een verzameling van de 25 populairste Nederlandse aandelen. Bij indexbeleggen probeer je zo dicht mogelijk bij de index te blijven. Daardoor is het een rustige manier om te beginnen met beleggen.