Een autoverzekering moet je verplicht afsluiten. In ieder geval een WA. Ben je van plan om binnenkort een autoverzekering af te gaan sluiten? Dan kun je de volgende tips waarschijnlijk goed gebruiken. Het is bijvoorbeeld belangrijk om de verzekeringen te vergelijken.

 

Het vergelijken

Als je een autoverzekering gaat afsluiten is het het slimst om vele met elkaar te vergelijken. Voer altijd dezelfde informatie in om een goede vergelijking te kunnen maken. Bij een verzekering auto zijn er vaak ook online tools waar je die makkelijk mee kan berekenen. Als jij een hele nieuwe auto hebt met nog een erg hoge waarde is het slim om deze goed te verzekeren. Dit is omdat vaak een nieuw onderdeel zelf aanschaffen dan heel duur is. Het is dan fijner als deze gedekt is door de verzekering. Dan krijg je een goed bedrag om het onderdeel te repareren.

 

Voorkom oververzekeren

Wanneer een auto niet zoveel waard is, is het verstandig om de auto niet te veel te verzekeren. Vaak als er dan een nieuw onderdeel door de verzekering betaald moet worden zeggen ze dat het onderdeel duurder is dan de totale waarde van de auto. Als dat gezegd wordt kun je vaak niks meer krijgen van de verzekering. Het is dan dus zonde om maandelijks een hoge premie te betalen.

 

Verschillende verzekeringen

Een Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) verzekering is verplicht. Hierbij ben je verzekert voor schade die jij bij andere aanricht. Als je deze niet hebt voor je auto mag je de openbare weg niet op. Je kunt ook een WA + beperkt casco nemen. Als je deze verzekering afsluit ben je ook gedekt voor diefstal, brand, ruitbreuk, storm, hagel en een botsing met dieren.

Hier bovenop kun je nog gaan voor WA + volledig casco. Hierbij ben je ook nog verzekert voor schade die je zelf hebt veroorzaakt.