Het einde van het jaar komt er weer aan en dat betekent dat je weer kunt overstappen van zorgverzekering. Ieder jaar weer stapt een klein deel van Nederland over van zorgverzekeraar. Dit doen ze om diverse redenen. De meest voorkomende zijn geldbesparing en een conflict met de zorgverzekeraar. Waar een conflict met de zorgverzekeraar natuurlijk een onprettige reden is om te moeten wisselen van zorgverzekeraar, is de geldbesparing een wat meer voor de hand liggende reden om over te stappen. In deze blog leggen we je uit waarom mensen ervoor kiezen om over te stappen!

Conflict met zorgverzekeraar

Een conflict met je zorgverzekeraar is natuurlijk nooit leuk. Het is begrijpelijk dat je na het hebben van een conflict met de zorgverzekeraar wilt overstappen. Een conflict kan bijvoorbeeld ontstaan als een verzekerde verwacht had dat bepaalde kosten wel vergoed zouden worden en dit niet vergoed werd door de zorgverzekeraar. Ook kan het voorkomen dat een zorgverzekeraar bepaalde kosten gemaakt in 2020 bijvoorbeeld pas in 2021 in rekening brengt. Dit maakt in veel gevallen niet uit, maar als jij bijvoorbeeld in 2020 al door je eigen risico heen was en in 2021 nog niet, kan dit behoorlijk rauw op je dak vallen. Als de nota gewoon in 2020 was binnengekomen hoefde je hier niet meer voor te betalen, maar omdat deze in 2021 pas wordt doorgerekend moet je er ineens wel voor betalen! Je kunt deze conflicten echter niet tot nauwelijks voorkomen. Het wordt veroorzaakt door laat verstuurde rekeningen vanuit ziekenhuizen en dergelijke. Je kunt hier tijdens het zorgverzekering kiezen dus geen rekening mee houden.

Geld besparen

Je kunt ieder jaar geld besparen door over te stappen van zorgverzekering. Dit komt omdat zorgverzekeraars ieder jaar zoveel mogelijk nieuwe klanten willen binnen halen. Dit doen ze op verschillende manieren. Zo kun je bijvoorbeeld ieder jaar weer gebruik maken van diverse welkomstbonussen en kortingsacties. Hierdoor kun je ieder jaar weer een flinke besparing doen door over te stappen. Als je geldbesparing de belangrijkste factor is in in jouw keuzeproces dan vind je jouw beste zorgverzekering door ieder jaar over te stappen! Houdt er wel rekening mee dat je hier dus ieder jaar weer werk van hebt. Als je dit geen probleem vindt, dan is dit zeker een goede optie.