Iedereen die wel eens in aanraking is gekomen met de huizenmarkt weet dat het verkopen van een huis geen makkelijke opgave is. Terwijl sommige huizen binnen een week verkocht zijn, kunnen huizen ook jarenlang te koop staan zonder ooit bezichtigd te worden. En het verkopen van een huis is door de coronacrisis alleen nog maar lastiger geworden. Gelukkig zijn er manieren waarop je de verkoop van je huis een duwtje in de rug kan geven. Wil je weten wat die zijn? Lees dan vooral verder!

De juiste prijs bepalen

In winkels geldt: wil je er vanaf, dan prijs je het af. Met huizen werkt dat precies hetzelfde: hoe goedkoper een huis ten opzichte van de marktwaarde, hoe sneller het wordt verkocht. Toch wil je ook wat overhouden na de verkoop van je huis. Daarom is het bij het bepalen van de verkoopprijs van je huis belangrijk om een afweging te maken in hoe snel je je huis verkocht wil hebben aan de ene kant en hoe veel je eraan over wil houden aan de andere kant. Een handig hulpmiddel bij het bepalen van de prijs is je in de schoenen van de koper te verplaatsen, door jezelf de volgende vraag stellen: “Zou ik op dit huis reageren wanneer ik het voor deze prijs voorbij zou zien komen?”. 

Verkoop je huis direct

Bovenstaande tip geeft natuurlijk geen garantie van de directe verkoop van je huis. Er is echter een manier waardoor je je huis wel gegarandeerd binnen een week verkoopt. Daarvoor moet je contact opnemen met een huizen opkoper. Deze laat je huis taxeren om de waarde ervan te kunnen bepalen. Vervolgens zal hij aan de hand van de marktwaarde een bod uitbrengen. Dit alles neemt maar een paar dagen in beslag, dus op deze manier verkoop je je huis gegarandeerd, direct en voor een eerlijke prijs.