U spaart voor toekomstige gebeurtenissen waarvan u denkt dat ze belangrijk voor u zijn. U moet specifiek zijn bij het stellen van uw doelen. Misschien wilt u sparen voor uw bruiloft, het financieren van de eerste betaling voor thuis, het financieren van uw auto, de opleiding van uw kind, pensionering of een ander specifiek evenement waarvan u denkt dat het belangrijk is. Je moet ze ook prioriteren op basis van hun belang, de frequentie identificeren als een van deze terugkerende gebeurtenissen zijn.

Tijd om doelen te bereiken
Doelen zijn over het algemeen tijdgebonden. Wanneer u het doel van investering identificeert, komt de tijd die u nodig hebt om die te vervullen automatisch in beeld. Er zijn evenementen waar u de komende vijf jaar voor moet zorgen, voor anderen heeft u misschien nog tijd van 15 tot 20 jaar. Mogelijk zijn er financiële vereisten die zich kunnen herhalen en heeft u mogelijk regelmatig geld nodig. Het is belangrijk om te weten hoeveel tijd u nodig heeft om uw investering naar uw vereiste corpus te laten groeien. Het bedrag dat u investeert en het product dat u mag beleggen, verschillen per dat.

 

Hoeveel te investeren
Hoeveel u investeert, hangt af van twee factoren: de tijd die u heeft en het bedrag dat u nodig heeft. Om hetzelfde corpus te bereiken als u meer tijd heeft, kunt u regelmatig kleinere bedragen beleggen en is de tijd korter. Mogelijk moet u meer investeren. Overweeg daarnaast ook uw reguliere uitgaven en hoe u het investeringsbedrag erin kunt passen. Bij de meeste beleggingsproducten zijn verschillende betalingsmogelijkheden mogelijk, zoals maandelijks, driemaandelijks, halfjaarlijks en jaarlijks.

Verzekeringsplannen voor investeringen en hun kenmerken
Met investeringsverzekeringen kunt u profiteren van zowel investeringen als verzekeringen. Dus als u de verzekeringstermijn overleeft, krijgt u het looptijdbedrag en als er tijdens de looptijd iets met u gebeurt, zijn uw gezinsleden veilig en krijgen ze het verzekerde bedrag volgens de beleidsrichtlijnen.

Afhankelijk van de behoefte, de tijd die u heeft en het risicoprofiel, kunt u kiezen uit verschillende beschikbare beleggingsverzekeringen. U kunt kiezen tussen traditionele plannen zoals schenkingsplannen en geld-terug-plannen of u kunt ervoor kiezen om voor ULIPS te gaan. Elk heeft kenmerken die geschikt zijn voor verschillende vereisten.

Risicofactor – Traditionele plannen bieden u de allround veiligheid. Wat u ook belegt, het is veilig en het eventuele risico wordt gedragen door de verzekeringsmaatschappij. Het bedrag dat u krijgt op de eindvervaldag of bij overlijden is allemaal gegarandeerd. Terwijl bij ULIPS het risico bij de investeerder ligt. Als de markt het goed doet en u hebt geïnvesteerd in een goed fonds, is het rendement op uw investering mogelijk beter dan op traditionele plannen. Als de markt laag is of als uw fonds het niet zo goed doet, loopt uw ​​investering risico.

Flexibiliteit – Traditionele plannen zijn op meer dan één manier vastgelegd. Je kunt het beleid niet halverwege stoppen. U zult het tot het einde moeten doorzetten om het maximale voordeel te krijgen. Bij ULIPS is er een vaste minimumtijd waarvoor u moet betalen. U kunt tussendoor gedeeltelijk geld opnemen.