Welkom op de website van de Stichting Verliespolis, een initiatief van Vereniging Eigen Huis en de VEB. De Stichting Verliespolis is de grootste belangenbehartiger voor mensen met een te dure beleggingsverzekering, zogeheten woekerpolissen.

In totaal zijn circa 6.5 miljoen polissen verkocht door meer dan 20 verzekeraars. De kans is dus groot dat u ook een beleggingsverzekering hebt. Het gaat bijvoorbeeld om beleggingshypotheken, koopsommen, lijfrentepolissen, spaarplannen, combinaties tussen spaarloon en beleggen, et cetera.

De Stichting Verliespolis kiest voor een collectieve aanpak en zet zich in voor financiƫle compensatie voor grote groepen consumenten tegelijk en duidelijkheid op korte termijn, zonder dat een polishouder zelf de juridische strijd hoeft aan te gaan met een verzekeraar. Dat betekent dat de Stichting Verliespolis aan de onderhandelingstafel scherpe afspraken maakt over de maximale kosten die een verzekeraar mag rekenen. Indien de polishouder gedurende de looptijd meer heeft betaald, dan wordt dat geld terugbetaald.

Met de zes grootste verzekeraars zijn al onderhandelingsresultaten bereikt. Tussen de 30% en 60% van hun klanten heeft volgens de schikkingen te veel kosten betaald en krijgt dus geld terug.

Door u aan te sluiten bij de Stichting Verliespolis steunt u deze collectieve actie en zet u druk op de verzekeraars om tot compensatieregelingen te komen. Als aangeslotene bij de Stichting ontvangt u informatie over onze activiteiten en kunt u uw stem uitbrengen over een onderhandelingsresultaat met uw verzekeraar. Al meer dan 100.000 polishouders gingen u voor.

Het is belangrijk dat u uw rechten veilig stelt en dat uw eventuele klacht niet verjaart. Daarom adviseren wij u om een zogeheten stuitingsbrief te versturen aan uw verzekeraar en aan uw tussenpersoon.

Actueel

STICHTING VERLIESPOLIS OPGEHEVEN - DEC 2016

Nieuwsbrief 21 augustus 2014

Nieuwsbrief 21 juli 2014

Commissie individuele schrijnende gevallen (CISG) ingesteld

Tussenuitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening over Verzekerd Beleggenpolissen van Nationale Nederlanden

Uitspraak Hoge Raad over Koersplan-beleggingsverzekeringen van Aegon

Juridische actie tegen tussenpersonen

Persbericht - Grote verbeteringen voor klanten ASR met een beleggingsverzekering

Persbericht - Productverbetering voor alle beleggingsverzekeringen van Aegon

Persbericht - Productverbetering voor alle beleggingsverzekeringen van Nationale-Nederlanden